19. ročník přehlídky řemesel SUSO byl zahájen v Lysé nad Labem

05.03.2015 09:06

Soutěžní přehlídka stavebních řemesel SUSO vstoupila do svého 19. ročníku a první postupové kolo má již za sebou. Konalo se ve dnech 20. a 21. 2. 2015 v Lysé nad Labem při veletrhu STAVITEL a LIGNA BOHEMIA a své síly v něm poměřilo celkem 34 mladých řemeslníků, a to 8 týmů zedníků a 9 týmů truhlářů. Do průběhu soutěže sice zasáhla chřipková epidemie, ale i tak se bylo na co dívat. Návštěvníci měli možnost vidět šikovnost řemeslníků na vlastní oči.

 

V Soutěžní přehlídce stavebních řemesel z devíti truhlářských týmů nejvíce zabodovali Martin Reiser a Matěj Slípek ze SOŠ stavební a zahradnická na Praze 9 a na druhém místě Tomáš Harigel a Petr Banák z ISŠ Slaný. V prvním postupovém kole soutěže si první příčku ze zednických družstev vybojovali Vladyslav Moskalenko a Marek Pompa SOŠ stavební a zahradnická na Praze 9. Stříbrnou pozici uhájili Tomáš Krejčí a Vojta Tomáš ze SŠ technická na Praze 4 - Krč. Postupové kolo probíhá ve spolupráci s Středočeským krajem.

 

Partneři jsou pro soutěž významní nejen z hlediska komplexnosti

Vedle stálic na poli partnerů soutěže (Wienerberger cihlářský průmysl a.s., XELLA CZ s.r.o., LB Cemix, s.r.o., Mafell, DeWalt) pokračují v letošním ročníku firmy Houfek, výrobce dřevoobráběcích strojů a Ramia s.r.o. Truhláři například museli předvést práci s dlabačkou Houfek a řezání s kotoučovou pilou Mafell. Během dvou dnů mladí stolaři vyrábí venkovní stolky na květiny a stojany na víno.

 

Generální partner: Wienerberger cihlářský průmysl a.s.

Hlavní partneři: HOUFEK, a.s., XELLA CZ s.r.o., LB Cemix, s.r.o., HELUZ, cihlářský průmysl

Partneři: MafellRamia, DeWalt

Hlavní mediální partner: časopis Stavebnictví

Hlavní mediální partner oboru truhlář: Dřevařský magazín

Mediální partner oboru truhlář: Truhlářský portál

Mediální partneři: Český rozhlas, Deník, České stavby, Učitelské noviny, Build Info, Stavitel, Konstrukce, StavebniNet.cz

Záštita: MŠMT, MPO, HK ČR, AK ČR, SPS v ČR, AČN

Odborná garance: Oblastní inspektorát práce