BAU 2015 19. - 24. ledna Mnichov

09.10.2014 11:36

Na ploše 180.000 m2 prezentuje veletrh BAU architekturu, stavební materiály a systémy pro hospodářskou a bytovou výstavbu, vybavení interiérů jak novostaveb, tak i stávající zástavby.

Na veletrhu BAU 2015 bude opět vystavovat více než 2.000 vystavovatelů z přibližně 40 zemí. Očekává se, že podíl zahraničních vystavovatelů se přiblíží k 30 procentům.

Veletrh je charakteristický svojí kvalitou vztahující se jak na vystavovatele, tak i na návštěvníky. Na veletrhu BAU se setkávají všichni, kteří pracují na rozhodujících a odpovědných pozicích v oblasti plánování, stavebnictví a designu, a to jak na národní, tak i mezinárodní úrovni.

Hlavní témata veletrhu

 Inteligentní urbanizace

Již v roce 2025 budou dvě třetiny světové populace bydlet ve městech. Jejich plánování, výstavba a provoz jsou pro všechny zúčastněné obrovskou výzvou, kterou jsou schopni vyřešit projektanti, architekti, technici a řemeslníci pouze společnými silami. V kterém bodě na cestě k městu budoucnosti se nacházíme a jaké projektové a technické možnosti již existují, tím se zabývá právě toto téma.

Člověk a budova

Použitelné technologie  určené lidem pracujícím v místnostech a budovách: od inovativních větracích systémů až po vzájemně sladěné řídící a optimalizační zařízení.

Energetická účinnost a účinnost zdrojů

Další využívání energií a zdrojů je jedním z hlavních témat budoucnosti vůbec. Sektor stavebnictví zde může hrát významnou roli: například využití ekologických stavebních materiálů, inovativní technologie pro recyklaci materiálů nebo inteligentní softwarové nástroje pro projektování energeticky účinných budov. Rozvoj vzájemně koordinovaných fasádních konceptů a efektivních modelů dodávky energií pro jednotlivé budovy a celá sídliště je nezbytným krokem pro budoucnost městské výstavby.

Dlouhá noc architektury se koná v rámci veletrhu BAU 2015 v pátek 23. ledna.

Tato událost vybuduje spojnici propojující odborný veletrh BAU s městem Mnichov a všemi jeho občany, kteří se zajímají o architekturu.

Dlouhá noc architektury nás provede nejkrásnějšími a nejvýznamnějšími stavbami města.