BAU 2015 - Budoucnost stavění

03.02.2015 09:28

Ve dnech 19. - 24.1. 2015  se na mnichovském letišti konal mezinárodní odborný veletrh stavebních materiálů, technologií, systémů a architektury BAU 2015 a to za účasti 2015 vystavovatelů ze 42 zemí. Z České republiky zde vystavovalo 18 firem. 17 výstavních hal s výstavní plochou 180 000 m² (plocha 25 fotbalových hřišť) bylo rozděleno do 5 sekcí:

 

 

 

- Aluminiové parkovací systémy a IT pro stavební průmysl (BAU IT)

- Stavební materiály - kámen, minerály, cihly, podlahové materiály, chemické produkty pro stavebnictví

- Stavební materiály, keramika, dřevo, plasty, solární technologie

- Dveře, okna, sklo, instalatérské materiály

- Kámen, ocel, sklo

Výstava byla doslova přeplněna novinkami a zajímavými expozicemi. Mezi největší již tradičně patřila společnost Hörmann, přední dodavatel garážových a průmyslových vrat, pohonů, dveří a zárubní. Výrobní závody Hörmann se prezentovaly na více než 1 400 m2a zájemcům byla předvedena řada novinek z oblasti vývoje garážových vrat a domovních dveří k rodinným domům. Rozsáhlá expozice obsahovala rovněž sortiment průmyslových vrat a to jak sekčních a rolovacích, tak i rychloběžných, včetně nakládacích systémů pro logistické areály.

Mezi zajímavými excpozicemi lze mimo jiné uvést prezentaci firem: Prefa, Schüco, Rigips, Baumit, ale i velmi pestře a na odborné výši uvedenou soutěž učňů.

Z mnoha zajímavostí lze zdůraznit rozsáhlé informace získané na stánku Mezinárodní asociace Passive House, mimo jiné i o připravované 19. konferenci Mezinárodní pasivní domy 2015, pořádanou společně s výstavou "Pasivní domy" ve dnech 17. - 18. 4.2015 v Kongresovém centru v Lipsku.

Výstavní expozice, jejich provedení i velikost, plně prezentovaly sílu rozvoje stavebnictví a oborů souvisejících jak v současnosti, tak i v příštím období.