„DACIA PIKNIK“ : CELODENNÍ NEFORMÁLNÍ SETKÁNÍ MAJITELŮ VOZŮ DACIA

29.05.2014 11:25

Před deseti lety započala uvedením modelu Dacia Logan nová éra značky Dacia. V současné době se jedná o nejrychleji rostoucí značku v Evropě s nejmladší modelovou řadou.

Během uplynulých deseti let Dacia v mnoha ohledech předčila očekávání. Jedním z pozoruhodných jevů, který by před deseti lety čekal asi málokdo, je spontánní vznik komunity majitelů současných vozů Dacia. Majitelé Dacie se k jejich vlastnictví hrdě hlásí a například na facebooku má Dacia po celém světě přes 1,5 milionů fanoušků. I to je důkazem, že vlastnictví vozů značky Dacia může být i vyjádřením životního stylu.

Právě v reakci na rostoucí popularitu této značky bude mít u nás v Čechách letos premiéru jedinečné setkání majitelů vozů Dacia pod názvem Dacia Piknik. Jedná se o velmi úspěšný koncept, který se uskutečnil již v mnoha zemích a má stále rostoucí návštěvnost, např. ve Francii v minulém roce navštívilo 6. ročník tohoto volnočasového odpoledne, jehož součástí byl i koncert, více než 15 tisíc lidí.

  • První ročník Dacia Pikniku se uskuteční v sobotu 21.června 2014 od 10:00 do 21:00 v prostorách jedinečného místa pro volnočasové rodinné aktivity v Šiklově mlýně (www.sikland.cz)
Jeden milion vozidel duster vyrobených za čtyři roky!

Duster představující pilíř mezinárodního růstu skupiny Renault je dnes nejprodávanějším vozidlem Renaultu na světě.

Duster, uvedený na trh před čtyřmi lety, představuje pro značku Renault a Dacia skutečný úspěch: jeden milion vozidel Duster vyrobených po celém světě!

Miliontý Duster byl vyroben v brazilském závodě Renault v Curitibě, klíče budou předány brazilskému zákazníkovi.

Duster se dnes prodává ve více než 100 zemích a vyrábí se v pěti závodech po celém světě.

V České republice od uvedení tohoto modelu v r. 2010 do konce března 2014 se prodalo celkem 6 860 kusů.

Prvních pět zemí uvedení Dusteru do prodeje

Země

Značka

Objem (kumulace od uvedení do prodeje)

Rusko

Renault

151 633

Francie

Dacia

145 612

Brazílie

Renault

117 303

Indie

Renault

85 974

Německo

Dacia

70 159