Expo Mokrá přilákalo tisíce návštěvníků!

07.07.2016 10:18

 

Ve dnech 14. – 16. června 2016 se v kamenolomu společnosti Českomoravský cement, nástupnická společnost, a.s. uskutečnil již 11. ročník Mezinárodního demonstračního veletrhu strojů a zařízení pro těžební průmysl, úpravnický průmysl a stavebnictví EXPO Mokrá 2016.

Na ploše více než 70 000 m2 představilo a své exponáty vystavilo 124 především českých a slovenských společností. Nechyběli ani zástupci zahraničních firem z  Rakouska, Francie, Polska a Nizozemí. Celkový počet návštěvníků překročil hranici 10 000, přičemž velkou část tvořila odborná veřejnost z těžebního a stavebního průmyslového odvětví, popř. z přidružených oborů. Velkou změnou a zároveň i lákadlem bylo přestěhování veletrhu EXPO Mokrá ze středního lomu do lomu západního, kde se na minulém ročníku uskutečnil ukázkový clonový odstřel.

Na veletrhu byly opět zastoupeny téměř všechny stroje a zařízení určené pro těžbu a zpracování nerostných surovin a jejich následné využití. Jak se na demonstrační veletrh sluší a patří, nechyběla ani technika v akci, předvedeny byly drtiče, třídiče, demo show s pásovými rypadly, vrtací soupravy, nakladače, hydraulické demoliční kleště, bourací kladiva, pily na kámen, vážící zařízení, ale také ukázky leteckého snímkování a mnoho dalšího. Velký zájem mezi návštěvníky vyvolala možnost svést se nákladními vozy Tatra a Terex na připraveném terénním okruhu ve spodní etáži lomu.

Na úspěchu veletrhu má také podíl velké množství českých i zahraničních mediálních partnerů, jimiž jsou časopisy, organizace i webové servery. Organizátory velmi těší, že záštitu nad veletrhem převzal předseda Českého báňského úřadu, Martin Štemberka, ministr průmyslu a obchodu, Jan Mládek, primátor města Brna, Petr Vokřál, a hejtman Jihomoravského kraje, Michal Hašek.

Další ročník se opět uskuteční za dva roky v červnu 2018. Všechny potřebné informace, seznam vystavovatelů, včetně fotogalerie naleznete na webových stránkách www. expomokra.cz.