GRAND PRIX ARCHITEKTŮ 2015 - NÁRODNÍ CENY ZA ARCHITEKTURU

21.05.2015 11:45

Vyhlášení výsledků GPA 2015 se konalo dne 19. května 2015 ve Veletržním paláci Národní galerie v Praze.

Do letošního ročníku hlavní soutěžní přehlídky české architektury je přihlášeno 88 děl v sedmi kategoriích, realizovaných na území České republiky v loňském roce. Soutěž vyhlásila Obec architektů ve spolupráci s Národní galerií v Praze a Česká komora autorizovaných inženýrů a techniků činných ve výstavbě.

 

Novostavba / N 24 realizací

Rekonstrukce / R 20 realizací

Rodinný dům / RD 16 realizací

Urbanismus / U 1 realizace

Krajinářská architektura a zahradní tvorba / K 1 realizace

Architektonický design, drobná architektura a výtvarné dílo v architektuře / D 11 realizací

Interiér / I 15 realizací

Již v březnu vybrala odborná mezinárodní porota užší počet realizací, které poté všechny osobně navštívila. Z nich v druhém kole posuzování vybrala vítěze Grand Prix a vítězné realizace jednotlivých kategorií, některým úspěšným realizacím udělila čestné uznání.

ODBORNÁ MEZINÁRODNÍ POROTA PRACOVALA VE SLOŽENÍ

László Mikó Maďarsko, předseda poroty

Isabelle Lomholt Anglie

Irina Raud Estonsko

Wlodzimierz Mucha Polsko

Regina Loukotová Česká Republika

Vyhlášení výsledků GPA 2015 se bude konat dne 19. května 2015 od 19. hod. ve Veletržním paláci Národní galerie V Praze. Primátorka hl. m. Prahy Mgr. A. Krnáčová, ředitel Národní galerie v Praze Doc. Dr. Ing. Jiří Fajt, Ph. D., předseda Obce architektů Ing. arch. M. G. Parma, šéfredaktor a vydavatel časopisu ARCHITEKT Mgr. J. Macháček a další významné osobností předají následující ceny:

Cena Grand Prix Architektů 2015

Ceny a čestná uznání v kategoriích Novostavba, Rekonstrukce, Rodinný dům, Interiér, Krajinářská architektura a zahradní tvorba, Architektonický design, drobná architektura a výtvarné dílo v architektuře

Cena časopisu ARCHITEKT 

Cena Obce architektů za celoživotní dílo

Výstava soutěžních prací se koná od 20. května do 14. června 2015 v prostorách NG a poté putuje do dalších českých a zahraničních měst.