Iveco a tým Schwabentruck v soutěži tahačů Czech Truck Prix 2015 v Mostě

03.09.2015 11:37

Iveco Stralis týmu Schwabentruck se zúčastnil Czech Truck Prix 2015 v Mostě, jež je součástí Mistrovství Evropy tahačů (European Truck Race Championship, ETRC)

Iveco se zúčastnilo soutěže tahačů Czech Truck Prix 2015, která proběhla 29. – 30. září na známém okruhu Autodromu v Mostě. Závodní Stralisy, připravené a spravované týmem Schwabentruck, vyjely na závodní dráhu celkem čtyřikrát. 

 

Pilotem tahače Iveco byl Němec Gerd Körber, první muž týmu Schwabentruck a také mistr Evropy v soutěži tahačů z let 1996, 2001 a 2003. Körber seděl za volantem pětiapůltunového závodního tahače Stralis vybaveného motorem Cursor 13. Bílo-oranžový tahač německého týmu si vedl skvěle, když ze čtyř závodů, které se během víkendu konaly, skončil dvakrát na pátém a jednou na sedmém místě. I přes velmi nesportovní útok jednoho soupeře se mu podařilo bodovat ve všech čtyřech závodech.

 

Gerd Körber  i přesto, že se nemohl zúčastnit  všech závodů FIA Truck Racing Championship, v současné době zaujímá 8. místo a chybí mu k sedmému místu pouhé 4 body. To je na tak malý tým obrovský úspěch.
 

Během dvou dnů se na Czech Truck Prix 2015 přišlo podívat 97 tisíc diváků. Ti se na okruhu v Mostě sešli, aby sledovali, jak si v závodu poměří síly 15 nejlepších jezdců závodního okruhu. Událostmi nabitý a skutečně povedený motovíkend přilákal velké množství fanoušků závodních tahačů, zástupců firem ze sektoru přepravy a rodin z České republiky i sousedních zemí. Souběžně se závody probíhal po oba dny adrenalinový program na polygonu. Nezapomnělo se ani na děti, pro které byly připraveny soutěže a různé atrakce.

 

Gerd Körber a Schwabentruck Racing

 

Ačkoli se tým Schwabentruck nezúčastní všech závodů mistrovství Evropy, chce z každé soutěže vytěžit maximum. V dalších letech si chce tým v Grand Prix tahačů vybojovat pevnou pozici. Technický komisař FIA Fabien Calvet má rovněž zájem na tom, aby IVECO a tým Schwabentruck zůstaly v mistrovství Evropy tahačů a svou přítomností obohacovaly startovní poleMáme radost z každého výrobce nákladních automobilů, který se zapojí do mistrovství Evropy. Tým Schwabentruck je v současnosti konkurenceschopný. Patří k němu také miláček publika Gerd Körber“.

 

Je to typ člověka, který se stal neodmyslitelnou součástí soutěže tahačů. Konec konců je služebně nejstarším jezdcem. Zda může tým s tímto trojnásobným mistrem Evropy dále počítat i v roce 2016, však není v současné době jisté.

 

Gerd Körber k tomu říká: „Protože končí smlouva s mým osobním sponzorem, firmou TÜV Rheinland, je má závodní budoucnost v roce 2016 bohužel stále ještě ve hvězdách. Aby se mnou mohl tým počítat i v příštím roce, hledám nového sponzora. Proto je pro mě důležité dosáhnout v soutěži dobrých výsledků, nejlépe samozřejmě stupňů vítězů. Osobně bych velmi rád ještě několik let jezdil v týmu Schwabentruck s tahačem IVECO. Cítím se tady skvěle a za všechny ty roky se z nás stala úžasná rodina. Byla by škoda, kdyby to mělo v Le Mans skončit.

 

Tým Schwabentruck Racing, Dorfstr. 22, 89173 Lonsee. www.schwaben-truck.com

 

Unikátní videa můžete vidět na: www.schwaben-truck.com.