MARMOMACC ABITARE IL TEMPO

30.09.2014 11:45

Ve dnech 24. -  27.září se konal již tradičně 49. mezinárodní veletrh kamenné krásy Marmomacc v italské Veroně.

Souběžně s výstavou Marmomacc proběhl 1. ročník výstavy Abitare il  Tempo – výstava designu, barev, interiérů i nábytku, doplněná o technologii a strojní vybavení. O úspěšnosti konání veletrhu Marmomacc vypovídají i výsledky obchodních transakcí z loňského roku. V roce 2013 export vykazuje hodnotu 1,9 bilionů EUR, zpracovatelský průmysl 969 milionů EUR. V první polovině letošního roku export surovin činí 929,7 mil. EUR a export technologií 478,3 mil. EUR.

Účast na veletrhu Marmomacc se tak stává prestižní záležitostí zejména pro firmy z USA, Brazílie a severní Afriky, Kataru, Saudské Arábie, Maroka, Omanu, Egypta, ale i Číny, Španělska a letos i Bulharska a další.

V průběhu celé výstavy probíhal bohatý doprovodný program, včetně workshopů a seminářů. Vědecká setkání, která organizovala společnost Stone Academy společně s 20 italskými a mezinárodními universitami potvrdila velký zájem architektů, projektantů a designerů o rostoucí využívání kamenné krásy.

 Pořadatelé výstavy velmi vkusně a citelně použili mramor jako zajímavou upoutávku na návštěvu veletrhu týkajícího se v Itálii tak uznávaného a používaného materiálu.