Panattoni Europe a Logistis otevřeli obchvat kolem středočeského Pavlova

28.06.2016 11:40

 

Průmyslový developer Panattoni Europe a jeho partner Logistis Quelfor, člen fondu AEW Europe, slavnostně otevřeli silniční obchvat kolem Pavlova na Kladensku. Půlkilometrová silnice při východním okraji obce a kruhový objezd u dálnice D6 jsou součástí souboru doprovodných investic k otevření nové průmyslové zóny Panattoni Park Prague Airport II. Obchvat propojuje zónu s exitem 7 dálnice D6 na Karlovy Vary. Rozšíření dopravní infrastruktury přináší obyvatelům Pavlova hned dvojnásobnou radost: jednak minimalizuje dopady průmyslové zóny na obec a jednak zlepšuje silniční spojení se sousední Hostouní. 

„Naše špičkově připravené prostory v blízkosti Prahy a letiště jsou již dnes v hledáčku významných investorů. Ostatně v současnosti už dokončujeme logistickou halu pro prvního nájemce, společnost DSV. My jsme však chtěli, aby zóna fungovala i urbanisticky. Jsme přesvědčeni, že i díky obchvatu budeme pro Pavlov a okolí dobrým sousedem a dlouhodobým partnerem,“ sdělil generální ředitel Panattoni Europe pro ČR a Slovensko Pavel Sovička.

„Nejlepší průmyslová zóna je taková, která přispívá k rozvoji obce, a obec přitom o jejím chodu prakticky neví. K tomu nám pomůže nejen obchvat, ale také poloha industriálního parku za rychlostní silnicí. Střechy průmyslových budov navíc dosáhnou maximálně do její úrovně,“ řekl starosta Pavlova Josef Kozel.

V souvislosti s otevřením zóny byla realizována řada doprovodných investic, jejichž celkový objem se pohybuje v řádu desítek milionů korun. Kromě obchvatu a kruhového objezdu vybudovali Panattoni Europe a Logistis Quelfor v obci Pavlov a okolí například středotlaký plynovod, vodovodní přivaděč či páteřní řad dešťové kanalizace. Navíc kompletně rekonstruují vozovku a chodníky v rezidenční ulici Zahradní.  

V Panattoni Parku Prague Airport II momentálně vrcholí výstavba pro společnost DSV, která se do těchto prostor přestěhuje z dobrovízského Panattoni Parku Prague Airport I. Nová logistická hala zabírá celkem 23 301 m2 a měla by být dokončena v srpnu letošního roku.

Panattoni Park Prague Airport II nabídne v několika fázích prostor pro celkem 6 budov o souhrnné výměře až 123 000 m2. Jednou z jeho výhod je flexibilita zohledňující i minimalistické požadavky na rozlohu hal. Developer umožní například i výstavbu budovy o ploše 3 000 m2. Další důležitou výhodou parku je, že klient si může vybrat, zda zvolí standardní tržní řešení a halu si pronajme, nebo se stane přímo jejím vlastníkem.

Jak již napovídá název průmyslové zóny, jde o komerčního nástupce úspěšného Panattoni Parku Prague Airport I, který leží u nedaleké Dobrovíze a již od začátku srpna je plně obsazen. Posledním nájemcem, který uzavřel dlouhodobou smlouvu v prvním parku, byla společnost Amazon. Panattoni Europe pro ni postavila logistickou halu o rozloze 133 000 m2, největší průmyslovou budovu v historii České republiky, která byla aktuálně oceněna na mezinárodní soutěži EuropaProperty CEE Manufacturing Excellence and Industrial Property Awards ve Varšavě.