Pěnobeton Poroflow při rekonstrukcích izoluje, vyplňuje i vyrovnává

15.12.2015 11:42

Nerovnosti všude, kam se podíváte, kdežto pravý úhel byste hledali jen těžko. To bývá společným prvkem nemovitostí určených k rekonstrukci. Ten, kdo nechce podkládat nohy stolu novinami, nebo investovat značné peníze do podlahových vyrovnávacích vrstev, volí jednoduché řešení – pěnobeton Poroflow. Tento pokrokový materiál dodávaný až na stavbu společností CEMEX snadno zalije nové rozvody trubek v podlaze nebo vyplní podlahovou konstrukci nad klenbovým stropem. Hlavně ale vytvoří kompaktní, rovnou, pevnou a nestlačitelnou vrstvu beze spár, která bude dobrým základem pro další materiály. Poroflow je navíc prodyšný, takže vlhkost, která uvnitř domu běžně vzniká dýcháním, praním nebo vařením, neuzavře v konstrukci, čímž nepodporuje vznik plísní a přispívá tak ke zdravému bydlení. 

Požadavek na rovinnost je u podlah dnes samozřejmostí, díky ní je možné přímo na litou podlahu položit dlažbu nebo koberec. Předpokladem dlouhodobého užívání podlahy bez poruch a vad je rovnoměrná tloušťka vrstvy potěru, a tím pádem správně provedené spodní vrstvy konstrukce. Doslova univerzálním pomocníkem jsou pěnobetony, materiál, který se při rekonstrukcích používá stále častěji. Jde vlastně o homogenní směs cementu a vzduchových pórů.

Pěnobeton Poroflow (CEMEX) disponuje nízkým součinitelem tepelné vodivosti (λ= 0,069 W/m.K), takže kombinací vhodných materiálů se směsí Poroflow lze dosáhnout velmi dobrých izolačních i akustických vlastností. Pěnobeton navíc vykazuje výbornou požární odolnost. Je proto vhodný i do prostor s požadavkem na zvýšenou požární ochranu.