Požární signalizace Siemens pro tradiční pivovar

26.09.2016 11:02

Společnost Siemens realizuje prostřednictvím své divize Building Technologies rozsáhlou modernizaci a rozšíření systému požární signalizace pro historickou budovu pivovaru Feldschlösschen ve švýcarském Rheinfeldenu. Pivovar připomínající zámek z 19. století bude nově vybaven komplexním síťovým systémem požární signalizace Sinteso. Výměny a optimalizace se tak dočká stávajících zhruba 2000 požárních hlásičů a 17 ústředen EPS od Siemens.

Rheinfelden je sídlem pivovaru Feldschlösschen, největšího distributora piva ve Švýcarsku. Areál svou architekturou připomíná zámek, řada jeho budov vznikla na konci devatenáctého století a byla opakovaně rozšiřována. K zajištění požární ochrany takto komplexního areálu si proto pivovar udržuje dokonce vlastní hasičskou jednotku.

Stávající systém požární signalizace pochází také od Siemens a čítá zhruba 2.000 požárních hlásičů a 17 ústředen EPS. Systém vznikal mnoha etapách řadu let, a je proto tvořen zařízeními různých generací. Aby vyhovoval současným standardům, rozhodl se pivovar ve spolupráci se Siemens pro instalaci nového síťového systému požární signalizace Sinteso.

Siemens proto ve spolupráci s hasičským útvarem sestavil plán modernizace a postupné výměny za nový systém Sinteso.