RENAULT podporuje pacienty s rozstroušenou sklerózou

30.09.2015 10:12

 

České zastoupení značky Renault již podruhé v letošním roce podpořilo pacienty s roztroušenou sklerózou. Organizátorům z Nadačního fondu Impuls na akci zapůjčilo model Trafic Passenger v prodloužené devítimístné verzi.

Dovozce vozů Renault se velmi angažuje také v oblasti sociální zodpovědnosti. Po březnovém Maratonu s roztroušenou sklerózou (MaRS) v pondělí 28. září odstartoval další projekt na podporu lidí trpících touto nevyléčitelnou nemocí. Akce s příznačným názvem „Hledá se 16 tisíc“ si dala za cíl rozpohybovat 16.000 lidí v České republice.

Jako červená nit se celou akcí nese číslovka šestnáct. Expedice složená z řady dobrovolníků, pacientů, terapeutů a lékařů vyrazí na spanilou jízdu ve voze Renault Trafic Passenger, přičemž během šestnácti dní navštíví šestnáct vybraných měst v Čechách a na Moravě. Celé turné odstartovalo 28. září v 10:00 na pražském Karlově náměstí a poputuje nejprve do Karlových Varů, kde bude první zastávka, a skončí pak 13. října ve 14:00 opět v Praze na Náměstí Míru.

Renault Trafic Passenger v prodloužené verzi s devíti sedadly a interním označením L2H1P1 pohání čtyřválcový turbodiesel 1.6 dCi/103 kW, vůz na akci dostal zvýraznění speciálními polepy karoserie. Organizátoři s ním za šestnáct dní ujedou šestnáct set kilometrů a společně s pacienty v jednotlivých městech ujdou denně šestnáct tisíc kroků. Vedle zmíněné Prahy a Karlových Varů postupně navštíví také města Plzeň, České Budějovice, Jihlava, Žďár nad Sázavou, Brno, Uherské Hradiště, Vsetín, Olomouc, Ostrava, Ústí nad Orlicí, Hradec Králové, Poděbrady, Liberec a Teplice.