Scania na výstavě Busworld Kortrijk představí nejširší sortiment v historii

08.09.2015 11:41

Na výstavě Busworld, která se bude konat 16. - 21. října 2015 v belgickém městě Kortrijk, představí společnost Scania nejširší nabídku autobusů a autokarů s pohonem na alternativní paliva. Scania aktuálně nabízí autobusy a autokary pro všechny typy aplikací - od městské dopravy až po náročné dálkové linky - speciálně navržené s cílem zvýšit kvalitu cestování, minimalizovat servisní prostoje a snížit negativní dopady na životní prostředí.

 

Společnost Scania nabízí dopravcům nejširší řadu motorů na alternativní paliva - bioetanol, bionaftu a bioplyn - plnících emisní normu Euro 6. Jen samotná společnost Scania, která má více než 30-leté zkušenosti s bioetanolem, v současnosti nejdostupnějším alternativním palivem, by dokázala dodat na trh autobusy s potenciálem na 90-procentní snížení emisí CO2. Autobusy a autokary Scania jsou k dispozici i se vznětovými motory na paliva jako HVO a RME.

 

Na výstavě Busworld představí společnost Scania výběr ze své široké nabídky. Autobus Scania Citywide s hybridním pohonem, který je certifikován i na alternativní paliva, je ideální pro kombinovanou městskou a příměstskou dopravu s rychlostí jízdy do 100 kilometrů za hodinu. To dává zákazníkům možnost investovat do vozidel s menší uhlíkovou stopou s předpokládanou návratností okolo pěti let, přičemž se počítá i s výměnou akumulátorů během životního cyklu vozidla. Pro srovnání, v případě ryze městského provozu by se investice měla vrátit přibližně o dva roky později.

 

Zájem o plynná paliva na celém světě prudce stoupá, a to díky jejich potenciálu na snížení nákladů, emisí skleníkových plynů a hlučnosti. Autobusy Scania s motory Euro 6 na plynná paliva, které si zákazníci cení pro výkon srovnatelný s dieselovými motory, jsou stále oblíbenější alternativou mezi evropskými dopravci. Vzhledem k současnému trendu zpřísňování restrikcí ve městech jsou paliva jako zemní plyn nebo bioplyn vysoce konkurenceschopná.

 

Co se týče autokarů, společnost Scania nabízí kompletní sortiment vozidel s osvědčenými technologiemi, zaručujícími maximální provozuschopnost a spolehlivost. Nejnovějším přírůstkem do rodiny vozidel Scania plnících normu Euro 6 je Scania Touring s výkonem 450 k, kde je k dosažení limitů daných normou Euro 6 použit pouze systém SCR. Díky novým režimům systému Scania Opticruise ve spojení s tempomatem Scania Active Prediction, který předvídá na základě topografie trasy, je společnost Scania lídrem v optimalizaci spotřeby paliva.