Skupina Goodman vybuduje pro METRO GROUP logistické centrum v německém Marlu

20.09.2016 11:00

Skupina Goodman, světový lídr v oblasti vlastnictví, rozvoje a správy průmyslových nemovitostí, oznámila, že pro METRO GROUP vybuduje nové logistické centrum s rozlohou 235 000 m2 a fixním nájmem na 10 let. Goodman v rámci tohoto projektu investuje přibližně 200 miliónů eur. Logistický komplex bude dokončen v březnu 2018.

Düsseldorfská skupina METRO GROUP, která zaměstnává více než 220 000 lidí ve 29 zemích, je v celosvětovém měřítku jedním z největších hráčů na velko- a maloobchodním trhu. Ve fiskálním roce 2014/2015 její obrat dosáhl 59 miliard eur. V září 2015 METRO GROUP představila svojí novou logistickou strategii. Jejím cílem je výrazné posilnění a modernizace současné logistické sítě skupiny, do které bude začleněné i centrum v Německu. To by mělo přinést až tisíc nových pracovních míst.

Nové logistické centrum ve městě Marl, které se nachází ve spolkové zemi Severní Porýní-Vestfálsko, bude zásobovat velkoobchodní prodejní společnosti METRO Cash & Carry v Německu a samoobslužné obchody Real na západě země. O logistiku se postará společnost METRO LOGISTICS Germany GmbH, která je součástí skupiny. METRO GROUP se díky tomu bude moci soustředit na efektivní správu svého produktového portfolia, které obsahuje více než 20 000 položek v kategorii potravin a domácích potřeb.