Společnost LASSELSBERGER, s.r.o. uvedla na trh novou kolekci obkladů a dlažeb RAKO NEWS 2016.

29.10.2015 10:42

 

Novou kolekci letos tvoří celkem osm nových sérií. 

MAJOLIKA

RAKO hand made… Majolika.

Majolika potěší příznivce tradičních materiálů i moderně naladěné zákazníky. Základní obkládačky s lehce taženým, jemně stěrkovaným reliéfem 20 x 60 cm jsou v nabídce ve třech barvách - bílá, světle šedá, světle béžová. S těmi harmonizují obkládačky napodobující mozaiku 10 x 10 cm. Kombinace reliéfního výlisku a reaktivního inkoustu, který se „propadá“ do spáry tvoří perfektní iluzi klasické mozaiky, nicméně se jedná o celoplošnou dekoraci  20 x 60 cm mimořádně vhodnou např. pro obkládání kuchyňských prostorů. 

TRINITY

Sérii Trinity si užijí všichni ti, kteří se dovedou odvázat a nebojí se barev.

Bílá, červená, oranžová, tyrkysová a tmavě modrá, to jsou barvy obkládaček série Trinity. Uběhlo několik let a koupelny si po dlouhé odmlce o barevnost přímo říkají. Lesklé obkládačky intenzivních, signálních barev rozměru 20 x 40 cm zaujmou jednak barevností, ale i dekoracemi - mozaikou a listelou s metalickým povrchem. Provedení obkládaček vychází z použití nejnovějších materiálů aplikovaných digitální technologií. Reaktivní inkousty v kombinaci se speciálním bílým inkoustem vytvářejí zajímavý mikroreliéfní povrch obkládaček s různými stupni kontrastu vycházející ze základních barev. 

COMO

Kámen a keramický obklad. Kombinace, která dala život nové moderní a zároveň starodávné kráse.

Série Como ideálně spojí do jednoho celku podlahy, koupelnu i kuchyni v celém bytě. Jasná barevná kombinace bílé, béžové a hnědočerné matné slinuté glazované dlaždice spolu s výrazným reliéfem přírodního kamene (V4 – výrobky s odchylkami barvy i reliéfu) poskytnou skvělý základ modernímu i klasickému interiéru. Povrch dlaždice může na první pohled působit jako zvětralý kámen, u kterého Vám neunikne lávový reliéf s autentickou barevností. Série Como umožňuje vzájemné kombinování základního formátu 33 x 33 cm, mozaiky 5 x 5 cm (30 x 30 cm) a řezané dekorace na síti 33 x 33 cm. Rozdělením dekoru na dvě poloviny lze vytvořit zajímavou borduru. V koupelně bude dlaždice Como ideálně ladit s formátem obkládačky 20 x 40 cm v bílé nebo světlé barevné variantě. Schodovka a sokl jsou samozřejmostí série. Množství kombinovatelných variant a výborné vlastnosti slinutých dlaždic dělají ze série Como to správné řešení pro jakýkoli účel.

ERA

S nádechem minulosti…patina keramickým obkladům sluší, série ERA.

Dřevo je v současnosti na trhu v mnoha barevných modifikacích a velikostech. Série Era jde záměrně opačnou cestou, než velí současné trendy zvětšování formátů. Na matném povrchu formátu   33 x 33 cm vyniká vysoký reliéf s designem rustikálního dřeva naprosto originálně. Slinuté glazované dlaždice napodobují dřevěnou skladbu parket, jejíž povrch má značně „léty prošlapanou“ patinu ve čtyřech barevně odlišných typech dřeva, a to třešně, břízy, dubu a buku. Iluzi parketové skladby podpoří kromě precizního povrchu (HD Print) jednosměrná pokládka. Na první pohled si vybavíte starší činžovní domy s kazetovou skladbou podlahy. Mozaika 5 x 5 cm (30 x 30 cm) vynikne nejen na stěně, ale spolu se základní dlaždicí může vytvořit zajímavou podlahovou dekoraci. Rustikální design dlažby je vhodný pro kombinace s bílou obkládačkou. Plusem jak v interiéru, tak exteriéru je barevná stálost a bezúdržba „dřevěného“ keramického materiálu.

FORM

V duchu moderní architektury… méně znamená více.

Podlahová série Form dostala svůj název po hlavním stylotvorném prvku, kterými jsou slinuté glazované dlaždice s probarveným střepem 33 x 33 cm s optikou skutečné keramické dlaždice, která si v uvozovkách na nic nehraje. Dlaždice jsou v nabídce v matných barvách šedá, světle šedá, tmavě šedá ve dvou povrchových variantách (hladký a reliéfní s diagonální orientací drážek) splňující charakteristiky designově i prakticky vyvážené podlahy pro jakékoli prostory, ideální na údržbu. Funkční i dekorativní benefit zajistí sérii Form dva typy řezaných dekorací. Dají se použít jako obkladový prvek na stěny nebo zajímavý podlahový doplněk v podobě mozaikové bordury.

PEBBLES

Pebbles…oblázkové vzpomínky.

Série Pebbles je univerzálním materiálem jak pro využití v interiéru, tak exteriéru. Slinutá glazovaná dlaždice 33 x 33 cm imituje dva typy kamenů. První jsou malé říční oblázky a druhá varianta větších kamenů Vám bude připomínat „kočičí hlavy“, kamenné kostky. Obě varianty se významně opírají o technologii HD Printu v synchronizaci s reliéfním výliskem. Iluze kamínků a prakticky nulová nasákavost předurčuje Pebbles použít venku na terase, balkóně nebo zahradním altánu bez nebezpečí poškození mrazem. Parametr protiskluznosti R10B je vhodný pro okolí bazénů, sprch, kde hrozí možné uklouznutí. Ve srovnání se skutečnými kameny, které byly předlohou při tvorbě těchto dlaždic, vykazuje slinutý keramický obklad lepší užitné i technické vlastnosti, zejména čistitelnost, delší životnost a výrazně příznivější cenu. Vzhled dlaždic Pebbles Vás zaujme nejen barevností, reliéfní strukturou, ale zcela jistě i decentním zrcadlením slídových zrníček ve výsledné ploše.

VIA

Podlaha s puncem jedinečnosti…poklad Vašeho domu nese název Via.

Série Via je svým rustikálním, cotto charakterem a stylovým vzhledem přímo předurčená klasickým interiérům a exteriérům. Kombinuje v sobě romantiku starých opotřebených podlah s barevností pálených cihel typických pro venkovská sídla. Dlaždice má dva rozměry 30 x 30  cm, 30 x 15 cm a pro její „oživení“ je určena dekorace - šestihrany (podlepené na síti) a mozaika 5 x 5 cm taktéž podlepená na síti. Povrch série má autentické škrábance a nedokonalosti, které spolu s výrazným reliéfem navozují pocit zdánlivé „nedokonalosti“ ručně vyráběného cotta.

COLOR ONE (značka RAKO OBJECT)

Nové možnosti dekorací nabízí série Color One. Se svojí nově vyvinutou dekorativní reliéfní obkládačkou 20 x 20 cm „jde naproti“ aktuálním trendům!

Architekti, projektanti z celého světa mohou využít paletu již známých 24 barevných sekvencí, které jsou k dispozici ve více formátech a povrchových úpravách, a tím představují jednotné kompletní řešení značky RAKO OBJECT. Tyto sekvence jsou tvořené z čistých prostorových barev, které zohledňují všechny požadavky architektury, ale také psychologické působení. Přitom lehce zastřené barevné odstíny korespondují se sytými aktivními barvami, které barevnou škálu doplňují. Atraktivní skladby pěti podobných, přesto odlišných reliéfů 20 x 20 cm doplňuje nabídka základních obkládaček v barvách bílá, světle šedá, světle béžová, antracitová a červená jak v matném, tak v lesklém povrchovém provedení. Nové dekory jsou určeny pro samostatné plošné obkládání stěn a samozřejmě pro kombinaci s obkládačkami 20 x 20 a 20 x 40 cm pro zvýraznění obkládaných ploch, kterou umožňuje stejný modulový formát dekorace a výše uvedených základních obkládaček.