Stroje Komatsu budou vybaveny pozičními a řídícími systémy Topcon

07.10.2015 09:34

 

Skupina KUHN HOLDING, kam patří i výhradní distributor stavebních strojů značky Komatsu na českém trhu KUHN - BOHEMIA, uzavřela partnerství se společností Topcon, která je výrobcem optických a elektronických systémů pro stavebnictví a geodézii. Prostřednictvím tohoto partnerství nabídne KUHN svým zákazníkům kompletní řešení šitá na míru pro řízení strojů, jakož i přístroje pro určování polohy strojů.

Skupina KUHN tímto krokem významně doplnila svou nabídku v oblasti stavebních strojů. Týká se to všech nabízených značek, tedy i stavebních strojů od hlavního dodavatele - japonského výrobce Komatsu.

„Systém Topcon se dodává do strojů v ČR již dlouhou dobu, nyní je nově k dostání i na stavební stroje Komatsu v distribuci KUHN - BOHEMIA. Systém samozřejmě pracuje i v českém jazyce. 2D a 3D systém lze nainstalovat do téměř jakéhokoliv stroje značky Komatsu," uvedl ředitel společnosti KUHN -BOHEMIA Daniel Sys.

Zákazníci mohou podle jeho slov využít také komplexní řešení Topconupro komunikaci během projektu a správu projektu – kontrolu a správu staveniště. "Jmenuje se SiteLink a je prvním systémem pro správu staveniště, který spojuje komunikaci k projektu, správu dat, vzdálenou podporu a funkce sledování,“ konstatoval Daniel Sys.