"UNIMOG Tour 2014"

27.06.2014 11:12

Mezinárodní ROADSHOW dorazila ve středu 25. června do České republiky, konkrétně - do krásného areálu hotelu LIONS  v Nesuchyni, nedaleko Prahy.  Pořadatelem této putovní předváděcí akce s názvem "UNIMOG Tour 2014", která měla v naší zemi v pořadí 14. zastávku z celkového počtu 15, byla firma CROY s.r.o., importér Daimler AG pro Unimog v České republice a autorizovaný dealer pro prodej a servis užitkových vozidel Mercedes-Benz.  Kromě pořadatelské země - Německa, ji mohli shlédnout zájemci v Nizozemí, Švýcarsku, Francii, Rakousku, Belgii a České republice.

Hlavním cílem této akce bylo mezinárodní představení nové generace nosičů nářadí Unimog BlueTec -6 v kombinacích s nástavbami a pracovními adaptéry předních evropských výrobců.  Vedle aktuálních odborných informací, přednášek a prohlídky vystavených exponátů šlo především o dynamické - Live - předvedení pracovních aplikací, neboli -UNIMOG v akci!

I přes nemalé požadavky emisní normy EURO VI byly koncepty nových vozidel Unimog ještě dále rozvinuty: nová generace terénních vozidel a nosičů nářadí Unimog výrazným zvýšením výkonu, hospodárnosti a komfortu ovládání. Vedle zcela nových motorů pro všechny výrobní řady nabízí terénní Unimog přepracovaný koncept uložení motoru blíže středu vozidla a Unimog nosič nářadí nový synergický pohon pojezdu, moderní kabinu a zcela nové systémy pracovní a výkonové hydrauliky. Tato řešení výrazně zvyšují efektivitu provozu.

 A to bylo i hlavním bodem programu této předváděcí akce - naživo vidět v akci nejmodernější technologii užitkového vozidla a dokonalého systému kompatibility a kompetentnosti nosiče pracovního nářadí v jedinečném uceleném konceptu. Společně s předními výrobci pracovního nářadí a nástaveb firem  AEBI SCHMIDT, MULAG, DÜCKER, SÖDER, ZAGRO, LEISTIKOW, GMEINER, HIAB, KAHLBACHER, FAUN, ZWIEHOFF, byly prezentovány pracovní kombinace pro nejrůznější obory a pro nesčetné možnosti nasazení v každém ročním období. Praktickými ukázkami 22 exponátů se návštěvníci mohli od odborníků přímo na místě dozvědět, proč se nová generace vozidel Unimog může právem označovat přívlastky: jedinečný, mnohostranný, inovativní, efektivní a hospodárný.