URSA za 20 let zaizolovala střechy 157 tisíc rodinných domů

19.12.2014 11:00

Společnost URSA působí na českém trhu již dvacet let. Během této doby se zařadila mezi tři největší výrobce minerálních izolačních materiálů a extrudovaného polystyrenu nejen v České republice, ale v celé Evropě. "Během našeho působení jsme v České republice aplikovali takové množství izolace, kterým by bylo možno zaizolovat více než 157 tisíc střech domů, což představuje plochu větší, než mají střechy v krajském městě velikosti Plzně. URSA se za dvacet let etablovala jako spolehlivý a inovativní dodavatel široké škály produktů tepelných, akustických a protipožárních izolací," říká Emil Pavlovič, obchodní ředitel společnosti URSA. Na tuzemském trhu firma působí od roku 1994 a za tu dobu získala v České republice a na Slovensku obdobnou tržní pozici.

URSA nabízí kvalitní a inovativní zateplovací systémy
   
Společnost URSA se na tuzemském trhu prosadila díky ucelené nabídce minerální tepelné izolace a zateplovacích systémů ze skelné vlny či extrudovaného polystyrenu. "Pokrýváme téměř všechny aplikace: izolace plochých i šikmých střech, fasád budov, vnitřních příček, stropů a podhledů a podlah. Poskytujeme také nadstandardní technické poradenství," dodává Emil Pavlovič. K dispozici je například bezplatná infolinka 800 288 888 a speciální kalkulátory nákladů na www.ursa.cz. Vlajkovou lodí společnosti je řada výrobků URSA GLASSWOOL na bázi skelné vlny. Jejich výhodou je výjimečná pružnost, nadstandardně pohlcují hluk a zlepšují tím akustické vlastnosti konstrukce. Mezi inovativní produkty patří řada "PureOne by URSA", která se hodí do prostředí s nejvyššími hygienickými nároky a přitom je výjimečně pružná a nehořlavá. Pro extrémní stavební podmínky URSA vyrábí extrudovaný polystyren URSA XPS, je výborný k izolaci suterénu či základů, které jsou často vystaveny velkému tlaku a zvýšené vlhkosti.

URSA se zaměřuje nejen na komfort a kvalitu, ale také na ekologii

Přeloženo z latiny do češtiny "URSA" znamená medvědice. Dvojice ledních medvědů v logu společnosti není náhodou. "Odolnost proti vnějším vlivům je pro obyvatele bytu či domu stejně důležitá jako pro lední medvědici a její mládě. Proto odolnost, spolehlivost, čistota a ekologičnost jsou naším mottem již dvacet let," vysvětluje Emil Pavlovič.

Výroba současně probíhá za použití vysokého procenta recyklovaných materiálů - skelná vlna obsahuje více než 90 procent přírodních surovin, jako je písek. Na izolace URSA GLASSWOOL a "PureOne by URSA" je použito dokonce přes 50 procent recyklovaného skla. "PureOne je i díky tomu bílá, nedráždivá, uživatelsky nadstandardně příjemná izolační vlna bez formaldehydů, pachově neutrální, výjimečně pružná a nehořlavá," uzavírá Emil Pavlovič, obchodní ředitel společnosti URSA.

Více informací o společnosti URSA je k dispozici na www.ursa.cz.