Zájem o brownfieldy se přesouvá do průmyslových areálů a sází na trvalou udržitelnost, letos bude například zahájena přestavba centra pražského Radotína

10.04.2015 10:31


Společnost VCES, která je členem České rady pro šetrné budovy, připravuje ve spolupráci s developerem Doma je Doma v centru pražského Radotína rozvoj nového brownfieldu. Na území by se měly do pěti lety postavit kromě veřejných prostor především byty a obchodní plochy.
Česká rada pro šetrné budovy byla založena v roce 2009. Cílem rady je podnítit trh, vzdělávání a změny v legislativě k vytvoření prostředí pro kvalitní stavby, které jsou zároveň ekonomicky ziskové i šetrné k životnímu prostředí. Komplexní šetrnost budov zejména zahrnuje finanční úspory, rozumné využívání zdrojů (energií, vody, materiálu), ohledy na životní prostředí a citlivý přístup k lidskému zdraví. K zemím, kde již Green Building Council působí, patří například také Velká Británie, Francie, Německo, Polsko, Maďarsko, Spojené státy americké, Austrálie, Japonsko, Indie a další. Více informací na www.czgbc.org.