Zimní pracovní oděvy dobře chrání v chladném ročním období

09.01.2015 10:38

Kdo pracuje venku, má to v zimě mimořádně těžké. Teploty klesají, vítr, déšť, led a sníh patří na denní pořádek. Ve studených ročních dobách je proto důležité zvolit správný pracovní oděv. Musí nejen dobře padnout, ale být také kvalitní. Současně by měl odpovídat požadavkům běžného pracovního dne a doporučeným zákonným ustanovením. Vedle zateplujícího efektu se u zimního pracovní oblečení musí dbát také na viditelnost. Zejména v tmavých měsících roku by měly být pracovní bundy vybaveny odpovídajícími výstražnými reflexními pruhy.

Pro chladný zimní čas nabízí MEWA ideální řešení. Vatované termovesty a zimní bundy řady COMBISTAR®. Oblečení vydrží každou změnu počasí a zaručí příjemné teplo, navíc stojatý límec zadrží jakkoliv ledový vítr. Zimní bunda MEWA COMBISTAR® je ve studených dnech jednoduše nepostradatelná. Díky vatované vnitřní podšívce a robustní látce Cordura s vrstvou, která odpuzuje vodu, našitou v oblasti pasu a rukávů, chrání pracovní bunda spolehlivě před větrem i zimou. Stojatý límec, elastický náplet na rukávech a záložka včetně zakrytého zipu poskytují navíc ochranu proti průvanu a mokru. Našité proužky z reflexního materiálu se starají o to, aby byl pracovník i při špatném počasídobře viditelný. Pro skupiny povolání, u kterých jsou nastaveny požadavky na výstražnou ochranu, nabízí kolekce ochranných oděvů MEWA MULTIWEAR® sreflexními výstražnými prvky ideální řešení. Svrchní oděv je založen na principu slupek cibule, a je tak víceúčelový a efektivně použitelný.

Jako doplňky sortimentu pracovních oděvů nabízí MEWA velký výběr teplých zimních vysokých bot bezpečnostní třídy S3. Nejlepší štít proti dvoumístným záporným teplotám tvoří například vkládací termovložka nebo vnitřní vložka z pravé beránčí kůže. Pro práce, při kterých se obvykle nosí bezpečnostní rukavice, je možné v této době použít variantu s vložkou. Program MEWA obsahuje rozsáhlý sortiment různých modelů zimních rukavic nejrůznějších tříd ochrany a cen. Celou nabídku z oblasti bezpečnosti práce najdete přehledně uspořádanou v novém katalogu MEWA s různými značkami pro bezpečnost práce "World Wide Work by MEWA".